Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι συν λίγο για το πασπάλισμα
- 100 γρ. μαλακό βούτυρο
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. μαγειρεμένο σολομό, κομμένο σε κομμάτια
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μας το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.