Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 8 κομμάτια αρνί καρέ (500 γρ/κομμάτι), με κόκκαλο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Για τη βινεγκρέτ:
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ¾ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. δεντρολίβανο
- 4 κ.γ. θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 240 ml κόκκινο κρασί
- 240 ml ξύδι βαλσάμικο
- 6 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
Εκτέλεση
Σε μία γάστρα τοποθετούμε τα κομμάτια αρνιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρασί, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το αρνί με τη βινεγκρέτ, φροντίζοντας να σκεπάζει το αρνί και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.
Μετά τις 12 ώρες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC.
Σιγοψήνουμε το αρνί για περίπου 1-1 ½ ώρα μέχρι να μελώσει η βινεγκρέτ και να ψηθεί το κρέας.