Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 3-4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 450 γρ. κριθαράκι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο
- 225 γρ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
- 1 φλ. κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- παρμεζάνα, τριμμένη
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια προς υψηλή φωτιά
Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη
Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν στις άκρες, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε
Βάζουμε τον αρακά και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)