Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 400 γρ. μοσχάρι φιλέτο, κομμένο σε μακρόστενες φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν και σουρώνουμε.
Διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας, τα μανιτάρια και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα, το μπούκοβο, το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μοιράζουμε τις παπαρδέλες με το μοσχαράκι και τα μανιτάρια σε πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.