Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για το παγωτό:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- ½ φλ. ζάχαρη
- 3 αβγά, μεγάλα + 2 κρόκους
- μία πρέζα αλάτι
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
Για την γκανάζ:
- 280 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 40 γρ. βούτυρο
- ½ φλ. άχνη ζάχαρη
- 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης, κομμένα σε φετάκια
Εκτέλεση
Για το παγωτό:
Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να καλύψει όλο το εσωτερικό της.
Τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μεταλλικό μπόλ και την αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τους κρόκους και το αλάτι, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για 4-6 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει εντελώς.
Με ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη.
Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μίγμα των αβγών και της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες .
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την γκανάζ.
Για την γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να έρθει λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα εντελώς.
Προσθέτουμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.
Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από την κατάψυξη.
Κρατώντας με τα χέρια τη μεμβράνη ανασηκώνουμε το παγωτό από το σκεύος και το αναποδογυρίζουμε επάνω σε μία πιατέλα.
Περιχύνουμε το παγωτό με την κρέμα γκανάζ και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μακρόστενο τάπερ χωρίς όμως να κλείσουμε με το καπάκι του.
Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για 60 λεπτά.
Βγάζουμε το semifreddo από την κατάψυξη και γαρνίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.