Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
Για το αρνί με τα λαχανικά:
- 2 κομμάτια καρέ αρνιού (άκοπα 2- 2 ½ κιλά)
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 750 γρ. ανάμικτα σοταρισμένα λαχανικά, (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, κόκκινες πιπεριές)
Για τη σάλτσα:
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό
- 4 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κ.γ. μέλι
- 3 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα.
Για το αρνί με τα λαχανικά:
Σε μία γάστρα τοποθετούμε το καρέ αρνιού και σχίζουμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία.
Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα και το αλείφουμε καλά, φροντίζοντας να πάει η σάλτσα μέσα στα σημεία που είχαμε σχίσει από πριν το αρνί, και το αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC.
Σιγοψήνουμε το αρνί για 1-1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα
10 περίπου λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.
Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε.