Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 300 γρ. τόνο σε νερό
- ½ φλ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 3 κ.σ. λεμόνι, χυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- 1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.