Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες και του σύγχρονου μπαμπά και όχι μόνο της μαμάς. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Με το #hiscooking θα μοιραζόμαστε ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1)
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- 5 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη
- ½ φλ λευκό κρασί
- ½ φλ φέτα, τριμμένη
- Φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά).
Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο.
Μεταφέρουμε τις γαρίδες, μόνο, σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού.